23 Mart 2010 Salı

DİNİ TÖRENLERDE YAPILABİLECEK TÜRKÇE DUA METNİ

DİNİ TÖRENLERDE YAPILABİLECEK TÜRKÇE DUA METNİ

İlâhi!Hamdini sözümüze sertâc ettik.Zikrini kalbimize mi’rac ettik, kitabını kendimize minhâc ettik.Biz yoktuk sen var ettin, varlığından haberdar ettin, aşkınla gönlümüzü bî-karar ettin.İnâyetine sığındık , kapına geldik.Hidayetine sığındık lütfuna geldik.Kulluk edemedik, affına geldik.Şaşırtma bizi, doğruyu söylet, neş’eni duyur, hakikati öğret.Sen duyurmazsan biz duyamayız, sen söyletmesen biz söyleyemeyiz, sen sevdirmezsen biz sevemeyiz.Sevdir bize hep sevdiklerini.Yerdir bize hep yerdiklerini.Yar et bize erdirdiklerini.sevdin habîbini, kâinata sevdirdin.Sevdin de hil’at-i risaleti giydirdin.Makâm-ı İbrahim-ı İbrahim’den Makâm-ı Mahmud’a erdirdin, server-i esfîya kıldın, Hâtem-i enbiya kıldın.Muhammed Mustafa kıldın.Salât-ü selam, tahiyyât-ü ikram, her türlü ihtiram ona, onun âline, ahbabına, ailesine, ashabına ve etbaına olsun Ya Rab!

Ya İlahel Alemin!Senin rızanı kazanmak ve sevgili peygamberimizin büyük şefaatlerini tahsil etmek, özellikle geçmişlerimizin ruhlarını şâd etmek niyetiyle okuduğumuz Kur’an-ı Kerîm ve Mevlîd-i şerifi kabul eyle Ya Rabbi!

Hasıl olan sevabı, peygamberlerin sonuncusu, iki cihan güneşi ve ebedi şefaatçimiz Hz. Muhammed (s.a.s) Efendimiz’in aziz ve temiz ruhlarına hediye eyledik vasıl eyle Ya Rabbi!Diğer bütün peygamberlerin , Hz. Peygamberin evladının, zevcelerinin, torunlarının, ashabının, müctehid imamaların, evliyanın, Salihlerin ve bütün inanan erkek ve kadınların da ruhlarına hediye eyledik vasıl eyle Ya Rabbi!

Şu anda senin huzuruna gelmiş ve bizlerden bir fatiha ümit eden bütün din kardeşlerimizin de ruhlarına hediye eyledik ulaştır Ya Rabbi!

Buraya toplanıp amin diyen ve günahlarının bağışlanmasını ümit eden buradaki muhterem topluluğumuzun da bütün geçmişlerini bu Kur’an ziyafetinden haberdar eyle Ya Rabbi!Günahlarını bağışla, makamlarını cennet, derecelerini âli eyle Ya Rabbi!

Hasıl olan sevabı, kahraman ecdadımızın, kanı pahasına bizlere miras bıraktığı bu cennet vatanımızı, yeniden istiklâline kavuşturan Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Milli Eğitim camiasının çeşitli kademelerinde hizmet edip rahmet-i rahmana kavuşan bütün öğretmenlerimizin ruhlarına hediye eyledik ulaştır Ya Rabbi!

Ve yine din, vatan ve mukaddesât uğruna, hayatlarının baharında geride hiç dinmeyen gözyaşları bırakarak, ülkemizi bölmeye yönelik terör saldırılarına hedef olan aziz şehitlerimizin de ruhlarına gönderiyoruz vasıl eyle Ya Rabbi!

Bu vatan evlatlarını Tevbe suresinde ilan ettiğin “Allah mü’minlerden, cennete karşılık mallarını ve canlarını satın almıştır…” müjdesine nail etmeni, duamıza “amin” diyen bu cemaatimizin, acizane bir talebi olarak arz ediyoruz, kabul eyle Ya Rabbi!

Ey yüce Rabbimiz!Senin rızanı umarak burada toplandık, huzuruna geldik, boynumuzu büktük, elimizi açtık,seni acıyan ve affeden biliyor ve inanıyoruz.Rahmet ve Ğufran ism-i şerîfinle tecelli eyle, ellerimizi boş döndürme Ya Rabbi!Bizi iki cihanda aziz eyle, perişan eyleme,dünyada ve ahirette hakkımızda hayırlı olan ne ise onu nasib eyle!Dünyanın sıkıntılarıyla, günahlarıyla bunalan ruhlarımızı, kararan kalplerimizi Kur’an’la huzura kavuştur.Bizi, senin ve sevgili resulunun muhabbetine yaklaştır Ya Rabbi!

Ey Yüce Rabbimiz!Bir gün bizlerde geçmişlerimiz gibi senin “Her canlı ölümü tadacaktır” hükmüne boyun eğip huzuruna geleceğiz.son nefesimizde Kelime-i Tevhîdi ve Kelime-i Şehâdeti nasip eyleyerek kamil bir iman ve Salih bir amel ile huzuruna gelmeyi nasib eyle!

Gerçi günahlarımız çoktur ama senin rahmetinde her şeyi kuşatmıştır.Bir kulun bütün isyanına rağmen ellerini sana atçımı onun günahlarını affetmemekten utandığını söyleyecek kadar kerimsin rahimsin.Ey Rabbimiz!Rahmetin gazabından üstündür.Bize rahmetinle tecelli eyle.Bazı yüzlerin ağarıp bazı yüzlerin kararacağı günde, bizi;yüzleri ak,gönlü pak olan, sevgili Resul’ünün bayrağı altında toplanan mutlu insanların zümresine kat; onun yanında cennete girmeyi, mübarek cemal görmeyi,evliyaya komşu olmayı nasib eyle Ya Rabbi!

Allah’ım!Mülkün sahibi sensin,dilediğine verir, dilediğinden alırsın,sen her şeye kadirsin.Kalplerimizi hoşnut yola ilettikten sonra bir daha bu yoldan ayırma!Bizi cehennem azabından koru!Bütün Müslümanların günahlarını bağışla yaptıklarımızı yüzlerimize vurma.Yurdumuzu ve bütün İslam diyarını her türlü kazalardan, belalardan, afetlerden, depremlerden, yangınlardan, düşman hücumlarından sen koru Ya Rabbi!Bu cennet vatanımızı bölmek isteyen içte ve dıştaki hainlere fırsat verme Ya Rabbi!Minarelerimizden ezanı vatanımızın üstünden ay yıldızlı bayrağımızı eksik etme Ya Rabbi!Kahraman ordularımızı karada, denizde, havada daima muzaffer eyle Ya Rabbî!Devlet adamlarımıza vatanımız için yapmak istedikleri hayırlı işlerde yardımcı ol.Devletimizi ve vatanımızı ebediyen payidar eyle Ya Rabbi!

Çoluk çocuğumuzun kalbine İslam nurunu, Kur’an hidayetini yerleştir, bütün soyumuzu İslam’a ve Kur’an’a bağlı insanlar eyle.Cümlemizi Müslüman olarak yaşat,Müslüman olarak öldür ve iyi kullarının arasına karıştır Ya Rabbi!Bizi dünya ve ahiret mutluluğuna erdir.Sıhhatli vücutlar ve helalinden bol rızıklar vererek kimseye muhtaç etme.Ey Rabbimiz!Affedicisin affı seversin bizleri affeyle.Bizi umduklarımıza nail korktuklarımızdan emin eyle Ya Rabbi!

Ey Rabbimiz!Sırf senin rızan için yapmış olduğumuz ibadet ve dualarımızı Kâbe-i Muazzama da ve Rasulullah’ın huzurunda yapılıp, kabul buyrulan dualara ilhak eyle Ya Rabbi!

Hayırların halkı,şerlerin def’i ve günahlarımızın affı için, bütün geçmişlerimizin ruhlarının memnun ve mesrur olması için, Allah rızası için El-Fatiha!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder