23 Mart 2010 Salı

Örnek Bir Dua

Ya Erhamerrahimin! Bizlere bitmez tükenmez nimetler ihsan eyledin, sana hamd olsun. Cennet gibi bir vatanın sahibi mefahir dolu tarihin varisi kıldın ; sana hamd olsun. Minare gölgesinde , ezan ülkesinde dünyaya getirdin ; sana hamd olsun. En büyük servet , en büyük devlet , imana erdirdin , iman nimetini aramadan buldurdun ; sana hamd olsun. Bizi bir Regaip kandiline bizi bir üç aylara yetiştirdin ; sana hamd olsun. Ruhlar aleminde sana verdiğimiz kulluk sözleşmesini yenilemek istiyoruz , lütfunla kereminle bizi kabul eyle. Sana layık kul eyle. Habibine layık ümmet eyle. Kur’an’a hadim millet eyle. Şu anda af olmadık bir günahımızı bırakma. Sevince çevirmediğin bir keder bırakma. Ödetmeyeceğin bir borç bırakma. Kabul etmediğin bir duamızı bırakma.

Ya Erhamerrahimin! Allahım! “Nimetlerimi saymak isteseniz bitiremezsiniz.” Buyurduğun gibi yerleri , gökleri , bitkileri , hayvanları , dağları , denizleri , canlıları , cansızları , hep bizim emrimize verdin; bizim hizmetimize rağmettin ki sana kulluk edelim , kullarına hizmet edelim , şefkat edelim diye ama Ya Rab! Biz bu görevi yerine getiremedik , emrinize uyamadık , yasaklarından sakınamadık. Şimdide tevvab olduğunu , vehhab olduğunu , kul tevbe edince duasını kabul eden olduğunu , kulun isteği çoğaldıkça lütfu keremi çoğalan Mevla olduğunu Ğaffarı zünub , Settarul uyub hataları örten günahları bağışlayan Mevla olduğunu bilerek seni bildik , seni bulduk , sana geldik. Bizleri kabul eyle Ya Rab!

Ya Erhamerrahimin! Huzuruna gelecek layık yüzümüz yok , sözümüz yok ama senden başka gidecek yerimizde yok. Bu millet kadınıyla , erkeğiyle , genciyle , ihtiyarıyla dakikalardan beri kandil gecesinde sana olan biatlarını yenilemek için burada bekliyorlar. Bunları kabul eyle Ya Rab!.

Ya Erhamerrahimin! “Allah , dileyince bütün günahları bağışlar” buyruğundan cesaret alarak geldik. Kul

“Ey peygamberim ; haddi aşmakta ileri giden kullarıma söyle.Benim rahmetimden ümitlerini kesmesinler” buyurduğun için geldik.

“Kullarım siz beni dua ile anın ben duanızı kabul ile , siz beni tevbe ile anın ben sizi bağışlamakla , siz beni sizin gibi insanların arasında anın ben sizi mukarrebun melekler topluluğunda anayım” buyurduğun için geldik.

“Ey peygamberim ; kullarım beni sizden sorar.De ki ben onlara yakınım dua ettiklerinde dualarını kabul ederim” buyurdun diye huzuruna geldik. Ya Rab! Evet günahkarız mücrimiz ama sen Erhamerrahimin sin , sen Ekramel Ekraminsin , sen

“Kul çaresiz kalıpta Rabbim deyince onun duasını kabul eder , sıkıntılarını gideririm.” Buyurduğun için geldik.

“Allah müminlerin yarıdır , yardımcısıdır.Onları içinde bulundukları karanlıklardan aydınlığa çıkarır” buyurduğun için geldik. Velimiz sensin , mevlamız sensin , muînimiz sensin. Ya Erhamerrahimin !. Seni umduğumuz gibi dost bulduk , Mevla bulduk , muîn bulduk.Sen de bizi sana layık kul eyle Ya Rab!.

Ya Erhamerrahimin!. Ya zel celali vel ikram “yaşan mucize Kur’an’ı bize hayat bahş kitap olarak lütfeyledin ve o kitabı tanıtırken

“Ey İnsanlar!. Tarafımdan size bir mesaj geldi. O mesaj ki dertlere deva , ruhlara şifa buyurdun.

“Ey müminler!. Allah ve elçisinden hayat veren mesajlara uyun.” buyurdun. Mutluluk reçetesi yaşayan mucize Kur’an’ı hayat bahş olarak lütfettin.Ama biz bu kitabı ahlak haline getiremedik. Kur’an’ı mubin i gönüllerimizin sönmeyen , solmayan baharı eyle. Yuvamızın , yurdumuzun avizesi eyle. Sıratta yolumuza nur , mahşerde şefaatçi eyle.

Ya Erhamerrahimin! Yerler gökler , doğular batılar, canlılar cansızlar , senin elinde , senin emrinde , sen malikul mulksun

“De ki . Ey Peygamberim!. Ben mülkün sahibiyim , dilediğimden alır dilediğime veririm.Dilediğimi aziz dilediğimi zelil ederim.( ) Hayır senin elinde Ya Rab!. Müelliful Kulupsun , Muşerriful Kulupsun , gönüllerimiz senin elinde Ya Rab!. Gönüllerimizi sevginle doldur. İtaatı sevdir. İsyandan nefret ettir. Sen Rahman ve Rahimsin. Vedudsun. Sevginin kaynağısın. Ya Rab! ; Kuru topraklara can veren, denizde nehir akıtan, diken de gül bitiren Mevla! Bizi kandan, Kinden,Öfkeden,Düşmanlık tan hıfzı emanında eyle Ya Rab. Yüzyıllar boyu doğumuz, batımız, kuzeyimiz, güneyimiz keder de kader de, acı da tatlı da etle tırnak gibi, Ruhla beden gibi bir olduk, beraber olduk

“ Parçalanıp bölünmeden allah’ın kitabına sarılın” buyruğuna uyduk ve o yüzden bu medeniyetleri meydana getirdik. O yüzden Çanakkale geçilmez dedirttik, o yüzden milli mücadelede muzaffer olduk. Hayvanlar için dahi vakfiyeler tesis etmiştik. Yaratana tazim, yaratılmışa şefkat duyguları ile bu coğrafyayı böylesine bir vatan haline getirmiştik. Ya Rab! Bize öğrettiğin dua ile sana iltica ediyoruz sığınıyoruz.

“ Ya Rabbi bizi ve bizden önce iman ile göç edenleri ebediyen bağışla. Müminlere karşı gönüllerimizde kin bırakma; Sen esirgeyen bağışlayan Mevla’sın

“ Kullarım hatırlayın şu nimetimi, bir zaman siz birbirinizin can düşmanıydınız ateş uçurumunun kenarındaydınız imanla Allah ve Peygamber inancıyla hasımları hısım, Ağyarı Yar, düşmanı dost haline getirmiştik” buyurdun ama Fitne katilden beterdir” buyurdun. Yüzyıllar boyu bu millet kardeş olarak yaşadı ve bu sayede medeniyetler kurdu. Ya Rab! Fitnenin elini bu millet üzerinden çek bu milleti yeniden sarmaş dolaş eyle. Akan kanı dindir. Kandan Kinden şu milleti hıfzı emanında eyle.

Ya Erhamerrahimin! El açıp huzuruna gelen bu insanların vucutlarına sağlık, kazançlarına bereket, yuvalarına mutluluklar lutfeyle. Rızıklarını helal ve bol olarak ihsan eyle. Bunca nimet muvacehesinde de sana karşı şükran görevini yapabilmeyi lütfeyle.

Ya Erhamerrahimin! Bizlerden ayrılarak huzuruna varmış cümle geçmişlerimizin ruhlarını şad makamlarını cennet eyle. Taksiratlarını mağfur, saylerini meşkur eyle. El açıp dua edenlerin şu kandillerini ömürlerinin son kandili etme. Bayrağımızın gölgesinde sıhhat ve afiyetle nice kandillere yetişebilmeyi kereminle lutfeyle. Canımızdan, kanımızdan yaratılan ümidimiz, istikbalimiz olan evlatlarımızı bizler için hayru halef eyle. Büyük mahkemende onları bizden şikayetçi değil şefaatçı eyle.

Ya Erhamerrahimin! Nefsin, şeytanın, şeytanlaşmış insanların şerrinden yavrularımızı hıfzı emanında eyle. İbrahim a.s. nasıl ki ateşi gül bahçesi haline getirdiğin gibi şu olumsuz şartlar içerisinde dikenler içerisinde güller yetişmesini lütfeyle. Yunus a.s. gece karanlıklarından deniz dalgalarından selamet sahiline kavuşturduğun gibi maddi manevi sıkıntılardan, bunalımlardan milletimizi aydınlığa kavuştur Ya Rab. Eyüp a.s. mı çeşitli hastalıklardan şifa eylediğin gibi Eyyüp a.s.

“Ya Rab! Hastalık beni kuşattı sen ise en büyük merhamet sahibisin” duasıyla sana iltica ediyoruz hastalarımıza şifalar, borçlularımıza edalar, dertlilerimize devalar, darda olanlara genişlik sıkıntı da olanlara ferahlıklar lutfeyle. Güzel ülkemizi kuraklık, kıtlık, deprem ve salgın hastalık gibi afet ve musibetlerden hıfzı emanında eyle. Devletimizi payidar milletimizi bahtiyar eyle.

Ya Erhamerrahimin! Bayrağımızı hakim Ezanımızı daim eyle. Esselam selamet veren ismi şerifin hürmetinle şu cennet yurdumuzda huzur içerisinde böyle bir kandil ihya etmeyi bizlere nasip ediyorsun aynısını Balkanlarda,Kafkaslarda, Irakta, Filistin de, Kıbrısta ve Türki Cumhuriyetlerde de lutfeyle. Bütün dünyaya sulh ve sukun lütfeyle. Esselam ismi şerifin hürmetine dünyadan ayrılırken imanla hüsnü hatime ile Kelime-i Tevhid diyerek sana dönebilmeyi lutfeyle Ya Rabbi. Bizi mezarda ve mezar ötesinde yalnız bırakma. “Nerede olursanız olunuz ben sizinle beraberim” buyuruyorsun. Ya Rab! Kabrin korkunçluğunu gider Ya Rab!

“Rabbım ALLAH’tır deyip de dosdoğru olanlar yok mu? Onlar ölürken, mezara girerken, mahşere giderken melekler: ‘Üzülmeyin kaygılanmayın biz sizinle beraberiz’ “ dedirttiği kişilerden eyle. Melekleri bize eş ve yoldaş eyle. Huzurunda kurulacak mahkemede bir ömrün, ömür içinde özel önemi olan gençliğin, servetin, ilmin, hesabın sorulduğu günde bizi rüsva etme Ya Rab!. İbrahim peygamber ki “Eslemtü bi rabbil alemin” , “ Alemlerin Rabbi olan Allah’a teslim oldum” diyen İbrahim a.s. evladını kurbana vermiş olan , Kabe’ yi yapmış olan bu peygamber

Ya Rab! ; “Servet ve malın fayda vermediği günde beni rüsva etme” diye dostun olan bir peygamber böyle yalvarıyor. Ya Rab! , toprağın üzerinde aziz ettin , toprağın altında zelil etme. Senin sevginle açılan bu elleri boş çevirme. Sevginle yaşaran bu gözleri ruzu cezada ağlatma Ya Rab!. Bir gün olup

“Bugün kimseden kimseye fayda gelmez , bugün iş Allah’a kalmıştır” tecelli ettiği günde bizi utandırma Ya Rab!. “Gizli sırların açığa döküldüğü gün” bizi mahcup etme Ya Rab!.

“Bir gün olup nice yüzler ağaracak , nice yüzler kararacak” yüzümüzü karartma Ya Rabbi!.

“Bir gün olacak , kişi kardeşinden , ana babasından kaçacak” Ya Rab , bizi kaçanlardan değil kucaklaşanlardan eyle. Bir ahın bin Efkan olduğu , kimsenin kimseden fayda gelmediği akrabalık bağlarının çözüldüğü , peygamberlerin bile nefsi nefsi diye ağlaştığı günde bizi rüsva etme Ya Rabbi!. Ayet ayet , sure sure okunan kelamın için , yapılan hatm-i şerifler için , esnasında yapılan tilavet secdeleri için ve okunan esmaul Hüsna için ömürlerinin baharında çiçekleri burunlarında kutsal değerler uğruna canlarını veren aziz şüheda için bu yurdun toprağına namını , şanını hak eden ecdadımız için , senin sevginle dökülen göz yaşlarımız için.Ya Rab, bulut ağlayınca çimen gülermiş , çocuk ağlayınca ananın göğsü süte gelirmiş , kul ağlayınca rahmetin coşarmış , rahmetine gark eyle. Bizi merhametinden mahrum etme Ya Rabbi!. Yapılan Hatm-i Şerifler , okunan Mevlit-i Şeriften hasıl olan sevabı varlığın sebebi , alemlerin rahmeti , gelmişin ve geleceğin bir tanesi , dünyada peygamberimiz , ukba da şefaatçimiz Hz. Muhammet (sav) in ruhuna hediye eyledik vasıl eyle Ya Rab!. Şu an el açıp dua ederek amin diyen cemaatimizin yakınlarından ahirete intikal etmiş olanların ruhlarına armağan eyledik sen vasıl eyle Ya Rabbi!. “Essabır” ismi şerifin hürmetine şu konuda da dua edilse de şu cemaat amin deseydi diye gönlünden geçen kardeşlerimizin muratlarına naili meram eyle Ya Rabbi!. Okunan Kur’an hürmetine günahlarımızı affeyle. Bizi cennet ve cemalinle müşerref eyle. Dualarımı makbul dileklerimizi kabul eyle. (salatü selam).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder